Sastāvdaļas
Mīklai:
- 3 olas
- 200 ml piena
- 1,5-2 glāzes miltu
- 1 tējkarote sāls
- 1 tējkarote cepamā pulvera
Pildījumam:
- 200 g kāpostu
- 200 g maltās gaļas
- 1 burkāns
- 1/2 tomāta
- 1 ēdamkarote maltas paprikas un ķiploku pulvera
- sāls, pipari pēc garšas
- augu eļļa
Pagatavošana
- Veidni ietauko ar augu eļļu.
- Veidnē liek sakapātus kāpostus, tiem virsū - rīvētu burkānu, virsū izkārto plānus tomāta pusgredzenus, uzber sāli, papriku, ķiploku pulveri.
- Maltajai gaļai pievieno sāli, piparus pēc garšas, samaisa un liek virsū dārzeņiem, mazliet atbīdot no veidnes malām.
- Olas sakuļ, pielej pienu, sāli, pakāpeniski pievieno miltus, maisa viendabīgu mīklu(mīkla nedrīkst būt pārāk šķidra vai pārāk bieza).
- Pašās maisīšanas beigās pievieno cepamo pulveri un mīklu lej veidnē.
- Sadursta pīrāgu ar garu iesmiņu, lai tas vienmērīgi saplūstu.
- Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai, cep 40-50 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!