Sastāvdaļas
- 500 g jauktās maltās gaļas
- 2 bundžas konservētu sarkano pupiņu
- 200 g svaigu šampinjonu
- 1 bundža konservētu tomātu savā sulā
- 3,5 glāzes miltu
- 200 g sviesta
- 250 ml alus
- 2 sīpoli
- 20 ml augu eļļas
- 1 tējkarote sāls
- 1 olas dzeltenums
- 2 lauru lapas
Pagatavošana
- Bļodā ber pusi miltu, virsū rupji sarīvē aukstu sviestu.
- Uzber otru pusi miltu, visu samīca ar rokām, viendabīgā konsistencē.
- Pielej alu, samīca elastīgu mīklu, ja mīkla līp pie rokām, pievieno vēl miltus.
- Sakarsētā pannā lej augu eļļu, pievieno sakapātus sīpolus, cep, pievieno malto gaļu, cep pusgatavu.
- Šampinjonus sīki sagriež, pievieno maltajai gaļai.
- Konservētajām pupiņām nolej šķidrumu un noskalo.
- Kad maltā gaļa un šampinjoni ir gatavi, pievieno pupiņas, tomātus, pieber sāli pēc garšas.
- Sautē, kamēr iztvaiko šķidrums, tad atdzesē.
- Mīklu sadala 2 nevienādās daļās, lielāko mīklas daļu izrullē pīrāga pamatam.
- Veidnē ieklāj cepamo papīru, liek pamatnes mīklu, izveido maliņas.
- Liek pildījumu, mazāko mīklas daļu izrullē, liek virsū pildījumam, maliņas saspiež kopā.
- Mīklā izveido nelielas atveres, noziež ar sakultu olas dzeltenumu.
- Cep sakarsētā krāsnī, 25-30 minūtes.
- Gatavu pīrāgu pasniedz karstu ar skābo krējumu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!