Pīrāgs ar biezpiena pildījumu un brūklenēm

Pīrāgs ar biezpiena pildījumu un brūklenēm Foto: Pīrāgs ar biezpiena pildījumu un brūklenēm

Sastāvdaļas

Mīklai:
  • 220 g skābā krējuma
  • 100 g cukura
  • 2 olas
  • 1 ēdamkarote cepamā pulvera
  • 1 glāze miltu
  • vaniļas cukurs
  • 50 g sviesta
Pildījumam:
  • 200 g biezpiena
  • 40 g cukura 
  • vaniļas cukurs pēc garšas
  • 1 ola
  • 1 ēdamkarote mannā
  • 2/3 glāzes brūkleņu
  • sviests veidnes ieziešanai
  • milti veidnes pārkaisīšanai

Pagatavošana

  1. Veidni, ar noņemamām malām ieziež ar sviestu un pārkaisa ar miltiem.
  2. Olas sakuļ, izmantojot mikseri, gaisīgās putās, pievieno cukuru un vaniļas cukuru - atkal sakuļ.
  3. Mīklai pievieno skābo krējumu, izkausētu sviestu, atkal sakuļ ar mikseri.
  4. Cepamo pulveri samaisa ar miltiem, izsijā, pievieno mīklai - uzmanīgi samaisa ar karoti - mīklu liek veidnē.
  5. Gatavo pildījumu - biezpienu sablenderē, pievieno olu, cukuru, vaniļas cukuru - atkal sablenderē.
  6. Pievieno mannā un samaisa.
  7. Pildījumu uzmanīgi lej mīklas vidū, uzkaisa brūklenes.
  8. Cep 200°C temperatūrā - 40-50 minūtes.
  9. Tad krāsni izslēdz un pīrāgu pilnībā atdzesē krāsnī.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes