Pīrāgs ar aveņu pildījumu

Pīrāgs ar aveņu pildījumu Foto: Pīrāgs ar aveņu pildījumu

Sastāvdaļas

Smilšu mīklas pamatnei:
  • 1/2 glāzes skābā krējuma
  • 150 g sviesta
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1/2 glāzes cukura
  • 2 glāzes izsijātu miltu
Pārliešanai:
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 1 glāze cukura 
  • 1 ola
  • 1 glāze skābā krējuma
Pildījumam:
  • 350 g aveņu

Pagatavošana

  1. Ja izmantojat saldētas avenes, tās izņem no ledusskapja un atlaidina.
  2. Gatavo mīklu - skābo krējumu sakuļ ar cukuru.
  3. Izkausē sviestu.
  4. Kad sviests mazliet atdzisis, to pielej skābā krējuma masai un kārtīgi sakuļ.
  5. Pievieno miltus un cepamo pulveri - samīca mīklu.
  6. Izlīdzina mīklu dziļā veidnē, izveido augstas maliņas.
  7. Gatavo maisījumu pārliešanai - sakuļ olu ar cukuru, miltiem un skābo krējumu - kuļ ātri, izmantojot putojamo slotiņu, saspiež kunkuļus.
  8. Avenes izkārto veidnē, virsū mīklai un pārlej ar olas masu.
  9. Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai, cep 50-55 minūtes.
  10. Gatavu pīrāgu atdzesē veidnē, tad izņem no tās un pasniedz.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes