Sastāvdaļas
Mīklai:
- 70-100 g izkausēta sviesta
- 1 ola
- 1/2 tējkarotes cepamā pulvera vai sodas
- 1/2 tējkarotes sāls
- 2-2,5 glāzes miltu
- 1 glāze skābā krējuma
Pildījumam:
- 500 g aitas gaļas
- 2 sīpoli
- 3 nevārīti kartupeļi
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Gatavo mīklu - bļodā samaisa izkausētu sviestu, skābo krējumu, olu, sāli, cepamo pulveri.
- Pievieno miltus un samīca mīkstu, elastīgu mīklu.
- Mīklu ietin pārtikas plēvē un atstāj uzrūgt.
- Pildījumam - gaļu, sīpolus, kartupeļus sagriež mazos gabaliņos, samaisa, pieber sāli, piparus, pievieno sakapātus zaļumus.
- Mīklu sadala 2 daļās, viena daļa mazliet lielāka par otru.
- Abas daļas izrullē apļos, 5-7 mm biezumā, uzkaisa miltus.
- Veidnē ieklāj cepamo papīru, liek lielāko mīklas apli, uz tā vienmērīgi izklāj pildījumu.
- Virsū liek otru mīklas apli, malas aiztaisa, noklāj ar sakultas olas un 2 ēdamkarošu ūdens maisījumu, sadursta ar dakšiņu.
- Cep 190°C temperatūrā, kamēr apbrūnē.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!