Sastāvdaļas
Pildījumam:
- 500 g vistu māgu
- 500 g tītara gaļas šķēļu
- sīpols
- 2 olas
Mīklai:
- 600 g miltu
- 20 g sausā rauga
- 1 tējkarote sāls (bez kaudzes)
- 1 ēdamkarote cukura
- 2 olas
- 50 g sviesta
- 230 ml ūdens un piens (uz pusēm)
Pagatavošana
- Gaļu un māgas liek vārošā ūdenī, pievieno garšvielas, nedaudz sīpola, burkānu un vāra.
- Vistu māgas vārās samērā ilgi, tāpēc katliņu atstāj vārīties uz mazas uguns 2 stundas.
- Kad gaļa gatava, to izņem no buljona un atdzesē.
- Ūdens un piena maisījumu uzkarsē līdz 30 - 35 grādiem, pievieno raugu. Saputo.
- Miltus izsijā un tajos ieber sāli, cukuru, sakultas olas un beigās saputoto raugu.
- Sviestu liek kausēties mikroviļņu krāsnī.
- Samīca mīklu, tas ir diezgan ilgs process. Kad mīkla sāk atlipt no rokām, pievieno daļēji izkusušu sviestu.
- Mīklu mīca vēl 10 minūtes, līdz tā kļūst viendabīga, gluda, tad to noliek malā un apklāj ar dvielīti.
- Atdzisušo gaļu samaļ gaļas maļamā mašīnā.
- Samaltā gaļa iznāk diezgan sausa un birstoša, tāpēc tai pievieno buljonu un ar blenderi samaļ līdz krēmveida konsistencei.
- Sagriež cieti vārītas olas un nedaudz sīpola.
- Malto gaļu, olas, apceptu sīpolu un neceptu sīpolu labi samaisa, pievieno garšvielas pēc garšas.
- Mīklu vēlreiz izspaida un atstāj vēl apmēram uz pusstundu.
- Kad mīkla pacēlusies otro reizi, to atkal izspaida un sāk veltnēt.
- Pagatavotās mīklas jāpietiek 2 cepešplātīm, tāpēc to sadala 2 daļās.
- Izveltnē 3 - 5 mm biezumā un izspiež aplīšus.
- Uz katra aplīša liek pildījumu un rūpīgi aiztaisa ciet.
- Pīrādziņus liek uz cepešplāts ar mīklas savienojuma vietu uz leju.
- Piepildīto plāti noliek maliņā, izveltnē otru miklas daļu, un piepilda otru plāti ar pīrādziņiem.
- Sakuļ vienu olu un apsmērē pīrādziņus.
- Liek cepties 180 °C temperatūrā līdz gatavībai - tie ir zeltaini.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!