Pīrādziņi ar sēnēm un olu

Pīrādziņi ar sēnēm un olu Foto: Pīrādziņi ar sēnēm un olu

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 2 glāzes miltu
  • 10 g sausā rauga
  • 1/2 glāzes piena
  • 1 ola
  • šķipsniņa sāls
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • 1 ēdamkarote cukura


Pildījumam:

  • 1/2 glāzes rīsu
  • 100 g kaltētu balto sēņu
  • 2 olas
  • 50 g loku
  • sāls

Pagatavošana

  1. Raugu izšķīdina siltā pienā, pievieno 1 ēdamkaroti cukura un 1 ēdamkaroti miltu, sakuļ viendabīgā masā, kas atgādina šķidru skābo krējumu.
  2. Rauga maisījumu liek uz 30-40 minūtēm siltā vietā, lai rūgst.
  3. Izkausē sviestu un atdzesē, lai tas būtu silts.
  4. Rauga maisījumu lej dziļā bļodā, pievieno siltu sviestu, 1 olu(istabas temperatūrā), sāli, izsijātus miltus, samīca mīkstu mīklu.
  5. Mīklu pārklāj ar pārtikas plēvi vai dvieli, liek siltā vietā, uz 2-2,5 stundām, lai rūgst.
  6. Gatavo pildījumu - kaltētās sēnes aplej ar verdošu ūdeni, patur un ūdeni nolej.
  7. Sēnes sagriež sīkos gabaliņos.
  8. Olas cieti izvāra un sakapā.
  9. Lokus sīki sakapā. 
  10. Rīsus izvāra 1 glāzē ūdens, kam pievienota 1 tējkarote augu eļļas un šķipsniņa sāls, atdzesē.
  11. Sēnes samaisa ar olām, rīsiem un lokiem, pieber sāli, piparus.
  12. Izrullē mīklu 4-5 mm biezumā, izspiež aplīšus 6 cm diametrā. 
  13. Katra aplīša vidū liek pildījumu un izveido pīrādziņus.
  14. Pīrādziņus liek veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru, kas noziests ar augu eļļu.
  15. Pīrādziņus patur istabas temperatūrā 15-20 minūtes, tad noziež ar sakultu olu, cep 200°C temperatūrā, 20 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes