Pīrādziņi ar maltās gaļas pildījumu

Pīrādziņi ar maltās gaļas pildījumu Foto: Pīrādziņi ar maltās gaļas pildījumu

Sastāvdaļas

  • 400 ml piena
  • 150 g sviesta
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 1/2 tējkarotes sāls
  • 2 tējkarotes sausā rauga 
  • 700-750 g miltu
Pildījumam:
  • 700 g maltās gaļas
  • 2-3 sīpoli
  • zaļumi
  • 2-3 tomāti bez miziņas

Pagatavošana

  1. 50 ml piena ielej traukā, pievieno 1 tējkaroti cukura, raugu, samaisa, atstāj, lai raugs uzbriest.
  2. Atlikušo pienu uzkarsē, izkausē tajā sviestu, cukuru un sāli, pievieno 300 gramus miltu, samaisa gludu masu.
  3. Mīklai pielej raugu, pievieno vēl miltus, samīca mīkstu mīklu, kas atlec no trauka malām.
  4. Traukam uzliek vāku vai dvieli un noliek siltā vietā, lai rūgst.
  5. Kad mīkla ir uzrūgusi, to izmīca un vēlreiz atstāj rūgt.
  6. Gatavo pildījumu - sīpolus sakapā, tomātus sagriež, zaļumus sakapā.
  7. Sīpolus apcep, pievieno jēlu malto gaļu, maisot apcep.
  8. Pieber sāli, piparus, pievieno tomātus, pannai uzliek vāku, pakarsē un noņem no uguns.
  9. Pievieno zaļumus, samaisa - pildījums gatavs!
  10. No mīklas veido bumbiņas, katras bumbiņas vidū liek 1 ēdamkaroti pildījuma, malas aizspiež, veidojot pīrādziņu.
  11. Pīrādziņus saplacina ar plaukstu, savienojuma vieta vidū.
  12. Cep pīrādziņus ietaukotā pannā, uzliekot vāku, uz vidējas uguns.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes