Sastāvdaļas
- 400 ml piena
- 150 g sviesta
- 2 ēdamkarotes cukura
- 1/2 tējkarotes sāls
- 2 tējkarotes sausā rauga
- 700-750 g miltu
Pildījumam:
- 700 g maltās gaļas
- 2-3 sīpoli
- zaļumi
- 2-3 tomāti bez miziņas
Pagatavošana
- 50 ml piena ielej traukā, pievieno 1 tējkaroti cukura, raugu, samaisa, atstāj, lai raugs uzbriest.
- Atlikušo pienu uzkarsē, izkausē tajā sviestu, cukuru un sāli, pievieno 300 gramus miltu, samaisa gludu masu.
- Mīklai pielej raugu, pievieno vēl miltus, samīca mīkstu mīklu, kas atlec no trauka malām.
- Traukam uzliek vāku vai dvieli un noliek siltā vietā, lai rūgst.
- Kad mīkla ir uzrūgusi, to izmīca un vēlreiz atstāj rūgt.
- Gatavo pildījumu - sīpolus sakapā, tomātus sagriež, zaļumus sakapā.
- Sīpolus apcep, pievieno jēlu malto gaļu, maisot apcep.
- Pieber sāli, piparus, pievieno tomātus, pannai uzliek vāku, pakarsē un noņem no uguns.
- Pievieno zaļumus, samaisa - pildījums gatavs!
- No mīklas veido bumbiņas, katras bumbiņas vidū liek 1 ēdamkaroti pildījuma, malas aizspiež, veidojot pīrādziņu.
- Pīrādziņus saplacina ar plaukstu, savienojuma vieta vidū.
- Cep pīrādziņus ietaukotā pannā, uzliekot vāku, uz vidējas uguns.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!