Sastāvdaļas
Mīklai:
- 600 g miltu
- 1 tējkarote sāls
- 20 g svaiga rauga
- 2 ēdamkarotes cukura
- 250 ml piena
- 50 g sviesta
- 25 ml saulespuķu eļļas
- 1 ola
Pildījumam:
- 100 g loku
- 2-3 olas
- 20 g sviesta
- sāls, pipari pēc garšas
- 500 ml saulespuķu eļļas cepšanai
Pagatavošana
- 50-70 ml silta piena lej dziļā bļodā, raugu iedrupina pienā, pieber 1 tējkaroti cukura un 1 ēdamkaroti miltu, kārtīgi samaisa.
- Bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi un noliek siltā vietā uz 15-20 minūtēm.
- Sviestu izkausē.
- Bļodā izsijā miltus ar sāli, pielej izšķīdināto raugu, olu, sviestu, saulespuķu eļļu, atlikušo pienu un cukuru.
- Ar koka karoti mīklu maisa tik ilgi, kamēr tā atlec no bļodas malām.
- Mīklas bļodai uzklāj pārtikas plēvi un noliek siltā vietā, uz 1 stundu, lai rūgst.
- Gatavo pildījumu - lokus nomazgā, nosusina un sīki sakapā.
- Sviestu izkausē.
- Lokus liek dziļā bļodā un samīca ar miezeri, tā, lai tie neizdala sulu.
- Olas cieti izvāra un sakapā, pieber lokiem, pieliek sviestu, sāli, piparus - samaisa.
- Mīklu liek uz miltiem nokaisītas darba virsmas, sadala mazās bumbiņās, ar rokām saplacina plācenīti.
- Uz katra plācenīša liek 1,5-2 ēdamkarotes pildījuma un izveido pīrādziņu.
- Pīrādziņus saliek veidnē, kas nokaisīta ar miltiem un noliek siltā vietā.
- Sakarsē saulespuķu eļļu, dziļā pannā, cep pīrādziņus no abām pusēm, kamēr parādās garoziņa.
- Ja vēlas, pīrādziņus var cept arī krāsnī.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!