Sastāvdaļas
Mīklai:
- 3,5 glāzes miltu
- 1 paciņa sausā rauga
- 4 ēdamkarotes cukura
- 1,5 glāzes piena
- 2 olas
- sāls
- 2/3 glāzes augu eļļas
Pildījumam:
- 1 lasis
- 1 glāze rīsu
- 5 sīpoli
- sāls
Pagatavošana
- Samaisa miltus, cukuru, sauso raugu, pielej siltu pienu, vēlreiz samaisa.
- Rauga maisījumu atstāj siltā vietā uz 10 minūtēm, lai rūgst.
- Atsevišķā bļodā sakuļ olas ar šķipsniņu sāls.
- Sakultās olas pievieno rauga maisījumam, pievieno miltus, samīca mīklu, pakāpeniski pievienojot augu eļļu.
- Gatavai mīklai uzklāj dvieli un atstāj uz 40 minūtēm.
- Gatavo pildījumu - zivi notīra, izņem iekšas, izņem asakas un novelk ādu, sagriež mazos gabaliņos.
- Zivs gabaliņus apcep uz lēnas uguns, mazliet pieber sāli, kad zivs jau ir apcepusies.
- Rīsus izvāra, atdzesē.
- Sīpolus sakapā un apcep uz pannas, kamēr tie kļūst zeltaini.
- Samaisa apceptās zivs gabaliņus ar rīsiem un sīpoliem.
- Pieber sāli pēc garšas.
- Mīklu izrullē, sadala nelielos gabaliņos.
- Uz katra izrullētās mīklas gabaliņa liek pildījumu un izveido pīrādziņu.
- Pīrādziņus liek ietaukotā veidnē, patur istabas temperatūrā 10 minūtes.
- Cep pīrādziņus sakarsētā krāsnī, kamēr parādās sarkanīga garoziņa.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!