Pīrādziņi ar lasi

Pīrādziņi ar lasi Foto: Pīrādziņi ar lasi

Sastāvdaļas

Mīklai:
  • 3,5 glāzes miltu
  • 1 paciņa sausā rauga
  • 4 ēdamkarotes cukura
  • 1,5 glāzes piena
  • 2 olas
  • sāls
  • 2/3 glāzes augu eļļas
Pildījumam:
  • 1 lasis
  • 1 glāze rīsu
  • 5 sīpoli
  • sāls

Pagatavošana

  1. Samaisa miltus, cukuru, sauso raugu, pielej siltu pienu, vēlreiz samaisa.
  2. Rauga maisījumu atstāj siltā vietā uz 10 minūtēm, lai rūgst.
  3. Atsevišķā bļodā sakuļ olas ar šķipsniņu sāls.
  4. Sakultās olas pievieno rauga maisījumam, pievieno miltus, samīca mīklu, pakāpeniski pievienojot augu eļļu.
  5. Gatavai mīklai uzklāj dvieli un atstāj uz 40 minūtēm.
  6. Gatavo pildījumu - zivi notīra, izņem iekšas, izņem asakas un novelk ādu, sagriež mazos gabaliņos.
  7. Zivs gabaliņus apcep uz lēnas uguns, mazliet pieber sāli, kad zivs jau ir apcepusies.
  8. Rīsus izvāra, atdzesē.
  9. Sīpolus sakapā un apcep uz pannas, kamēr tie kļūst zeltaini.
  10. Samaisa apceptās zivs gabaliņus ar rīsiem un sīpoliem.
  11. Pieber sāli pēc garšas. 
  12. Mīklu izrullē, sadala nelielos gabaliņos. 
  13. Uz katra izrullētās mīklas gabaliņa liek pildījumu un izveido pīrādziņu.
  14. Pīrādziņus liek ietaukotā veidnē, patur istabas temperatūrā 10 minūtes.
  15. Cep pīrādziņus sakarsētā krāsnī, kamēr parādās sarkanīga garoziņa.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes