Pīrādziņi ar kartupeļiem, skābētiem kāpostiem un sieru

Pīrādziņi ar kartupeļiem, skābētiem kāpostiem un sieru Foto: Pīrādziņi ar kartupeļiem, skābētiem kāpostiem ...

Sastāvdaļas

Mīklai:
  ● 200 g izsijātu miltu
  ● 100 g neizsijātu miltu
  ● 1,25 tējkarotes jūras sāls
  ● 80 g sviesta
  ● 70 g kausēta speķa 
  ● 80 ml auksta ūdens

Pildījumam:
  ● 200 g skābētu kāpostu
  ● 100 sagriezta Čederas siera
  ● vidēja lieluma, nomizots un sīki sagriezts kartupelis
  ● 1 sakapāts sīpols
  ● 3/4 tējkarotes kaltēta timiāna
  ● šķipsniņa malta muskatrieksta
  ● malti melnie pipari un sāls

Piedevām:
  ● 1 sakulta ola

Pagatavošana

  1. Visus miltus kārtīgi izsijā, kopā ar sāli.
  2. Pievieno sviestu, speķi, samīca ar rokām, veidojot drupačas.
  3. Pakāpeniski pielej ūdeni, samīca mīklu. 
  4. No mīklas izveido bumbu, liek to ledusskapī.
  5. Gatavo pildījumu - visas pildījuma sastāvdaļas samaisa bļodā. 
  6. Krāsni uzkarsē līdz 200°C temperatūrai. 
  7. Mīklu sadala 5 vienādās daļās.
  8. Katru mīklas daļu izrullē 18-19 cm diametrā lielā aplī.
  9. Katra mīklas apļa vidū liek 1/5 visa pildījuma, izveidojot 1 cm lielu mīklas maliņu.
  10. Ar sakultu olu ieziež mīklas maliņas no iekšpuses un cieši tās sastiprina.
  11. Pīrādziņus liek veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru, noklāj tos ar sakultu olu arī no ārpuses.
  12. Cep 35-40 minūtes, kamēr parādās zeltaina garoziņa. 
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes