Sastāvdaļas
- 0,5 l piena
- 2 ēdamkarotes cukura
- 1 - 2 zariņi piparmētras
Pagatavošana
- Piparmētras nomazgā, viegli saberž ar pirkstiem, lai lapas dotu smaržu.
- Pienu ielej katliņā, pievieno piparmētras un liek uz uguns.
- Pienu noved līdz vārīšanās temperatūrai, pievieno cukuru un uzvāra. Apmaisot vāra apmēram 2 minūtes.
- Noņem no uguns un 25 minūtes atdzesē. Noņem putas un izņem piparmētras.
- Pienu izkāš un liek ledusskapī atdzesēties.
- Pēc vēlēšanās pienu var iekrāsot zaļā krāsā pēc noskaņojuma ar spinātu vai pārtikas krāsvielu palīdzību.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!