Sastāvdaļas
- 400 g miltu
- 1,5 tējkarotes cepamā pulvera
- šķipsniņa sāls
- 110 g sviesta
- 300 g cukura
- 1 ola
- 2 ēdamkarotes ruma
- 200 ml kokosriekstu piena
- 100 g konservētu ananāsu
- 50 g kokosriekstu skaidiņu
- ananāsa šķēlītes - dekorēšanai
Krēmam:
- 100 g krēmsiera
- 50 ml kokosriekstu piena
- 50 pūdercukura
Pagatavošana
- Sviestu puto kopā ar cukuru, līdz tas kļuvis gaišs un cukurs gandrīz izkusis.
- Turpinot putot, pievieno olu, kokosriekstu skaidiņas un ananāsus.
- Iesijā miltus, sāli, cepamo pulveri, pievieno kokosriekstu pienu un rumu.
- Visu rūpīgi samaisa. Kantainā vai apaļā cepamajā formā ieklāj cepamo papīru un ielej tajā mīklu.
- Sakarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un cep kūku apmēram 30 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.
- Pagatavo krēmu: visas krēma sastāvdaļas liek bļodiņā un rūpīgi samaisa,lai nav kunkulīši. Pēc garšas krēmam var pievienot kokosriekstu skaidiņas vai ananāsus.
- Kūku dekorē ar krēmu pa virsū liekot sagrieztas ananāsu šķēlītes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!