Pilnpiena – ogu kūciņas „Amaretto”

Pilnpiena – ogu kūciņas „Amaretto” Foto: Pilnpiena – ogu kūciņas „Amaretto”

Sastāvdaļas

Pamatnei:

  • 3 olu baltumi
  • 60 g cukura
  • 2 olu dzeltenumi
  • 50 g kviešu miltu
  • 30 g pūdercukura

Krēms:

  • 400 g pilnpiena
  • 100 g saldā krējuma
  • 150 g olu dzeltenumu
  • 150 g cukura
  • 18 g kukurūzas cietes
  • 18 g rīsu cietes
  • vaniļas cukurs (vai 1/2 vaniļas pāksts)

Piesūcināšanai:

  • 150 ml „Amaretto” liķiera
  • 150 ml stipras kafijas

Pagatavošana

  1. Ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus, pakāpeniski pievieno 1/2 cukura daudzuma un turpina putot līdz cukurs izkusis un masa ir gluda, spīdīga.
  2. Atlikušo cukura daudzumu pievieno olu dzeltenumiem un ar elektrisko putotāju saputo.
  3. Uzmanīgi olu baltumu masu iecilā olu dzeltenumu masā. Pakāpeniski pievieno izsijātus miltus un viegli samaisa.
  4. Masu ieliek konditorejas maisā un uz cepešpannas, kas pārklāta ar cepamo papīru, veido vairākus apļus sev vēlamā diametrā.
  5. Liek cepties 190 - 200°C temperatūrā 10 - 12 minūtes, līdz biskvīti zetlaini bēša krāsā.
  6. Krēms: Ar putojamo slotiņu saputo olu dzeltenumus, bet ne līdz putām, pievieno cukuru, sāli un abu veidu cietes.
  7. Nelielā katliņa vāra pienu, saldo krējumu un vaniļas cukuru. Kad masa sāk vārīties, pievieno tai olu dzeltenumu masu.
  8. Sākumā masu nemaisīt. To var darīt tikai tad, kad piens ir sācis vārīties.
  9. Ar elektrisko putotāju saputo krēmu viendabīga masā. Aptuveni 1 minūti.
  10. Noņem no karstuma un novieto atdzesēties.
  11. Katru biskvītu piesūcina ar liķieri un kafiju, pārklāj ar krēmu un veido kūciņas.
  12. Dekorē ar atlikušo krēma daudzumu un upenēm vai jebko citu pēc pašu gaumes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes