Sastāvdaļas
Pamatnei:
- 3 olu baltumi
- 60 g cukura
- 2 olu dzeltenumi
- 50 g kviešu miltu
- 30 g pūdercukura
Krēms:
- 400 g pilnpiena
- 100 g saldā krējuma
- 150 g olu dzeltenumu
- 150 g cukura
- 18 g kukurūzas cietes
- 18 g rīsu cietes
- vaniļas cukurs (vai 1/2 vaniļas pāksts)
Piesūcināšanai:
- 150 ml „Amaretto” liķiera
- 150 ml stipras kafijas
Pagatavošana
- Ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus, pakāpeniski pievieno 1/2 cukura daudzuma un turpina putot līdz cukurs izkusis un masa ir gluda, spīdīga.
- Atlikušo cukura daudzumu pievieno olu dzeltenumiem un ar elektrisko putotāju saputo.
- Uzmanīgi olu baltumu masu iecilā olu dzeltenumu masā. Pakāpeniski pievieno izsijātus miltus un viegli samaisa.
- Masu ieliek konditorejas maisā un uz cepešpannas, kas pārklāta ar cepamo papīru, veido vairākus apļus sev vēlamā diametrā.
- Liek cepties 190 - 200°C temperatūrā 10 - 12 minūtes, līdz biskvīti zetlaini bēša krāsā.
- Krēms: Ar putojamo slotiņu saputo olu dzeltenumus, bet ne līdz putām, pievieno cukuru, sāli un abu veidu cietes.
- Nelielā katliņa vāra pienu, saldo krējumu un vaniļas cukuru. Kad masa sāk vārīties, pievieno tai olu dzeltenumu masu.
- Sākumā masu nemaisīt. To var darīt tikai tad, kad piens ir sācis vārīties.
- Ar elektrisko putotāju saputo krēmu viendabīga masā. Aptuveni 1 minūti.
- Noņem no karstuma un novieto atdzesēties.
- Katru biskvītu piesūcina ar liķieri un kafiju, pārklāj ar krēmu un veido kūciņas.
- Dekorē ar atlikušo krēma daudzumu un upenēm vai jebko citu pēc pašu gaumes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!