Sastāvdaļas
- 1 pīle (ap 2 kg)
- 5 ēdamkarotes sviesta
- 4 daiviņas ķiploku
- 1 buntīte rozmarīnu
- pipari pēc garšas
- sāls pēc garšas
Pagatavošana
- Sagatavojam pīli cepšanai - nogriež liekos taukus, nostiprina spārniņus, lai tie nepiedeg.
- Ar kaprona auklu sasien stilbus.
- Sviestu sajauc ar rīvētu ķiploku un rozmarīnu.
- Pievieno sāli un piparus.
- Lielā karotē iesmeļ sviestu, nedaudz atdala pīles ādu, paslidina karoti zem tās, ar pirkstu nobīda nost sviestu un iesmērē to gaļā.
- Ādas virspusi vienmērīgi ierīvē ar sviestu.
- Liekam pīli sakarsētā cepeškrāsnī līdz 220°C temperatūrai..
- Pievieno nedaudz ūdeni un cep 20 minūtes.
- Tad samazinām temperatūru līdz 180°C un cepam pīli uz katra sāna vēl vismaz 30-40 minūtes.
- Kopumā pīles cepetis, kas ir 2 kg smags, jācep aptuveni 2-2,5 stundas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!