Pīles cepetis

Pīles cepetis Foto: Pīles cepetis

Sastāvdaļas

  • 1 pīle (ap 2 kg)
  • 5 ēdamkarotes sviesta
  • 4 daiviņas ķiploku
  • 1 buntīte rozmarīnu
  • pipari pēc garšas
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Sagatavojam pīli cepšanai - nogriež liekos taukus, nostiprina spārniņus, lai tie nepiedeg.
  2. Ar kaprona auklu sasien stilbus.
  3. Sviestu sajauc ar rīvētu ķiploku un rozmarīnu.
  4. Pievieno sāli un piparus.
  5. Lielā karotē iesmeļ sviestu, nedaudz atdala pīles ādu, paslidina karoti zem tās, ar pirkstu nobīda nost sviestu  un iesmērē to gaļā.
  6. Ādas virspusi vienmērīgi ierīvē ar sviestu.
  7. Liekam pīli sakarsētā cepeškrāsnī līdz 220°C temperatūrai..
  8. Pievieno nedaudz ūdeni un cep 20 minūtes.
  9. Tad samazinām temperatūru līdz 180°C un cepam pīli uz katra sāna vēl vismaz 30-40 minūtes.
  10. Kopumā pīles cepetis, kas ir 2 kg smags, jācep aptuveni 2-2,5 stundas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes