Pīle ar āboliem

Pīle ar āboliem Foto: Pīle ar āboliem

Sastāvdaļas

  • 1 pīle
  • 8 vidēja lieluma āboli
  • 2 ēdamkarotes kausēta sviesta
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • sāls, pipari pēc garšas
  • muskatrieksts, zaļumi rotāšanai

Pagatavošana

  1. Pīli noskalo ūdenī, no iekšpuses un ārpuses ierīvē ar sāli, pipariem, muskatriekstu.
  2. Ābolus nomizo, izņem serdes, sagriež šķēlītēs.
  3. Ābolus pārkaisa ar cukuru un pilda pīli, aizšuj ar pārtikas diegu vai sastiprina ar koka iesmiņiem.
  4. Pīli liek veidnē, pārlej ar kausēto sviestu, cep 270°C temperatūrā, kamēr parādās zeltaina garoziņa.
  5. Tad krāsns temperatūru samazina līdz 170 grādiem, turpina cept 40-60 minūtes, ik pa brīdim pārlej ar izdalījušos sulu.
  6. Pīli izņem no krāsns, izņem pārtikas diegu vai iesmiņus, izņem ābolus, liek tos šķīvī blakus pīlei.
  7. Pīli rotā ar zaļumiem un pasniedz.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes