Pildīts zandarts

Pildīts zandarts Foto: Pildīts zandarts

Sastāvdaļas

  • 1 zandarts
  • 1 sīpols
  • 2 baltmaizes šķēles
  • 1/2 glāzes piena
  • sāls
  • pipari
  • citronpipari
  • 1 ola
  • dilles
  • pētersīļi
  • 3 ēdamkarotes majonēzes
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 30 g siera
  • rozmarīns
  • krāsainā paprika
  • sīpols
  • tomāti
  • eļļa

Pagatavošana

  1. Pirms zivs tīrīšanas nogriež spuras, jo tā ir ļoti asas.
  2. Svaigu zandartu notīra, pārgriež vēdru, izņem iekšas un nogriež galvu.
  3. Notīrītaij zivij ar asu nazi nogriež abas filejas, izgriežot asaku.
  4. Ādu atstāj pie filejām.
  5. No filejām izlasa tur palikušās asakas, liek uz dēļa ar ādu uz leju un nogriež mīkstuma kārtu.
  6. Mīkstumu sagriež sīkāk, liek traukā, pieber sasmalcinātu sīpolu.
  7. Zivs mīkstumu kopā ar sīpolu sablenderē vai samaļ.
  8. Sablenderētajai zivij pievieno pienā izmērcētu, nospiestu baltmaizi bez garozas, olas dzeltenumu, pieber sali un piparus, visu kārtīgi samaisa.
  9. Zaļumus sasmalcina un iemaisa masā.
  10. Olas baltumu saputo un uzmanīgi iemaisa.
  11. Cepamo veidni ietauko, izbārsta ar rozmarīna zariņiem, virsu liek vienu plāno zivs fileju ar ādu uz leju.
  12. Fileju pārkaisa ar citronpipariem.
  13. Virsū kārto sagatavoto zivs gaļu.
  14. Pārklāj ar otru plāno fileju ar ādu uz augšu.
  15. Ar augstā ūdenī samitrinātu plaukstu nolīdzina, veidojot zivs formu.
  16. Uzkaisa citronpiparus.
  17. Blakus zivij kārto gabalos sagrieztus dārzeņus.
  18. Majonēzē iemaisa sasmalcinātu ķiploku, pārziež zivij.
  19. Zivij uzkaisa rīvētu sieru.
  20. Dārzeņiem nedaudz pārlaista eļļu.
  21. Veidni liek sakarsētā krāsnī, 180 - 200°C temperatūrā cep apmēram 250 -30 minūtes (atkarībā no zivs lieluma).
  22. Sadala gabalos, ēd siltu vai vai aukstu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes