Pildītie kāposti

Pildītie kāposti Foto: Pildītie kāposti

Sastāvdaļas

  • 1 kapostgalviņa
  • 500-600 g dārzeņu pildījuma
  • 400 g tomātu biezeņa

Pagatavošana

  1. Izvēlas baltas, cietas kāpostu galvas, notīra ārējās zaļās lapas, veselu galvu liek verdošā sālsūdenī (uz litru ūdens 2 tējkarotes sāls).
  2. Pa vārīšanas laiku, kad pirmās ārējās lapas kļūst elastīgas un nedaudz caurspīdīgas, tās ar nazi nodala no galviņas un izņem no katla.
  3. Tā apvāra un nodala visu kāpostu galvu.
  4. Jāievēro, ka visas lapas jānodala, kamēr tās ir elastīgas un caurspīdīgas, bet nav vēl mīkstas.
  5. Tālāk katrā kāpostu lapā liek ēdamkaroti dārzeņu pildījuma un lapu saloka kā aploksni (līdzīgi kāpostu tīteņiem).
    Dārzeņu maisījuma sagatavošana kāpostu pildīšanai:
  6. Burkānus, pētersīļus un seleriju saknes rūpīgi nomazgā, notīra un sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves skaidiņās.
  7. Sīpolus notīra un sagriež salmiņos.
  8. Katru dārzeni atsevišķi apcep uz pannas mazā augu eļļas daudzumā (lai nepiedeg) dzeltenu.
  9. Dārzeņus cep atsevišķi tāpēc, ka katram dārzenim ir dažāds cepšanas laiks.
  10. Sīpolus apcep caurspīdīgus.
  11. Zaļumus – dilles, selerijas un pētersīļu lapas nomazgā, uz sietiņa notecina lieko ūdeni un sīki sagriež.
  12. Atdzesētus viegli apceptus dārzeņus samaisa ar garšvielām.
  13. Garšvielas var likt, vadoties pēc garšas un gaumes.
  14. Izkarsētā burkā ielej tomātu biezeni (2-3 ēdamkarotes), iepilda kāpostu tīteņus, tad pārlej vēl ar tomātu biezeni, uzliek novārītu metāla vāciņu, pievalcē un sterilizē 100 grādu temperatūrā: 0,5 litru burkas – 70 minūtes, litra burkas – 90 minūtes.
  15. No katla izņemtās burkas aizvalcē, apgāž, patur pusstundu, tad burkām ļauj atdzist brīvā gaisā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes