Sastāvdaļas
Mīklai:
- 100 g sviesta
- 110 g cukura
- 1 ola
- 150 g miltu
- 65 g kakao pulvera
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 1 tējkarote vaniļas cukura
- 100 ml piena
Putukrējumam:
- 200 ml trekna saldā krējuma
- 2,5 ēdamkarotes pūdercukura
Pagatavošana
- Mīkstu sviestu sakuļ ar cukuru.
- Pievieno olu, vēlreiz sakuļ.
- Samaisa miltus, kakao pulveri, cepamo pulveri, vaniļas cukuru.
- Miltu maisījumu pakāpeniski pievieno olas maisījumam, pielej pienu, sakuļ mīklu.
- Ar ēdamkaroti mīklu liek veidnē, kurā ieklāts cepamais papīrs, nedaudz izlīdzina, veidojot apļa formu.
- Cep 175°C temperatūrā, 10-12 minūtes, atdzesē.
- Gatavo putukrējumu - saldo krējumu sakuļ ar pūdercukuru.
- Uz vienas cepuma pusītes liek putukrējumu, uzliek otru cepuma pusīti, šādi izveido pārējos cepumus.
- Pirms pasniegšanas, cepumus patur 30 minūtes ledusskapī.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!