Sastāvdaļas
Pildījumam:
- 1,5 glāzes kartupeļu biezeņa
- 1 sīpols
- 2 ēdamkarotes augu eļļas
- saišķītis loku
Mīklai:
- 3 glāzes miltu
- 1 glāze verdoša ūdens
- 1 tējkarote sāls
- 2 ēdamkarotes augu eļļas
- 50-70 g kausēta sviesta
Pagatavošana
- Sīpolu sagriež pusgredzenos, cep augu eļļā, kamēr kļūst zeltains.
- Lokus sagriež.
- Sīpolus un lokus iemaisa kartupeļu biezenī.
- Miltus izsijā, pievieno sāli, augu eļļu, pielej verdošo ūdeni - ātri maisa ar karoti, kamēr mīkla sabiezē.
- Pāris minūtes atdzesē, tad ar rokām samīca gludu, elastīgu mīklu.
- Tad mīklai ļauj atpūsties 20-30 minūtes.
- Mīklu sadala plūmes lieluma gabalos, katru mīklas gabalu izrullē plānā plācenī - pannas lielumā, sadursta ar dakšiņu.
- Plāceņus cep sausā pannā, no abām pusēm, kamēr parādās brūni plankumiņi.
- Karstajam plācenim liek pildījumu vienā plāceņa pusītē.
- Liek virsū otru plāceņa pusi un plāceni noziež ar sviestu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!