Pildīti meža baloži ar ķiršu piedevu

Pildīti meža baloži ar ķiršu piedevu Foto: Pildīti meža baloži ar ķiršu piedevu

Sastāvdaļas

  • 4 meža baloži (apmēram 200 g gabals)
  • 4 šķēles kūpināta šķiņķa
  • 2 ēdamkarotes margarīna vai sviesta
  • 100 g sausa baltvīna

Pildījumam:

  • 250 g maltās gaļas
  • 50 g sakapāta kūpināta šķiņķa
  • 10 saplucinātas bazilika lapiņas
  • 1/2 tējkarotes sals
  • 1/4 tējkarotes balto piparu
  • 150 g saldā krējuma

Mērcei:

  • 200 g buljona
  • 100 g saldā krējuma
  • 1 - 2 tējkarotes kviešu miltu
  • 1 ēdamkarote portvīna vai jāņoga želejas

Ķiršu piedevai:

  • 250 g sarkano ķiršu
  • 130 g cukura
  • 50 g vīna etiķa vai aveņu
  • 1 ēdamkarote balzamiko etiķa
  • 150 g ūdens
  • 1 tējkarote anīsa
  • 2 - 3 lauru lapas
  • 1 kanēļa miziņa

Pagatavošana

  1. Ķiršiem izņem kauliņus, ogas liek bļodā.
  2. Pārējās ķiršu piedevas sastāvdaļas uzvāra, iegūto sulu uzlej ķiršiem, ļauj 20 minūtes ievilkties.
  3. Sulu nokāš, vāra 5 minūtes, vēlreiz uzlej ķiršiem, bļodu liek vēsuma.
  4. Putniem izņem kaulus, atstāj tikai spārnos un stilbos.
  5. Samaisa pildījuma sastāvdaļas.
  6. Baložus pilda ar pildījumu.
  7. Putnus nosien un katru ietin šķiņķa šķēlē.
  8. Katlā sakarsētās taukvielās putnus apbrūnina.
  9. Pielej vīnu un zem vāka sautē apmēram 30 minūtes. Ja vajadzīgs, pievieno ūdeni.
  10. Pēc tam katlu uz 20 minūtēm pārklāj ar alumīnija foliju.
  11. Nosmeļ 200 g buljona. Uzkarsē, pievieno krējumu.
  12. Pievieno auksta ūdenī izšķīdinātus miltus un portvīnu.
  13. Putnus sadala.
  14. Pasniedz ar ķiršu piedevu, salātiem un ceptiem kartupeļiem. Pēc šis pašas receptes var gatavot arī fazānu, teteri, mežirbi vai cāli.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes