Pildīti makaroni „gliemežvāki”

Pildīti makaroni „gliemežvāki” Foto: Pildīti makaroni „gliemežvāki”

Sastāvdaļas

  • 500 g makaronu-gliemežvāku
  • 350 g jauktās maltās gaļas
  • 250 g Rikotas siera
  • 100 g Parmas siera
  • 60 g sīpolu
  • 15 g pētersīļu
  • 10 g bazilika
  • malti melnie pipari, sāls pēc garšas
  • 4 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1200 ml Bešamela mērces

Pagatavošana

  1. Verdošā, mazliet sālītā ūdenī lej 2-3 ēdamkarotes augu eļļas, vāra makaronus gandrīz gatavus.
  2. Nolej ūdeni caurdurī un makaronus atdzesē.
  3. Malto gaļu samaisa ar Rikotas sieru, sīki sakapātiem un mazliet apceptiem sīpoliem, sakapātiem pētersīļiem un baziliku.
  4. Pieber sāli, piparus, 50 g Bešamela mērces, no iegūtās masas veido bumbiņas, kuras var ievietot makaronos-gliemežvākos.
  5. Atdzisušos makaronus-gliemežvākus pilda ar maltās gaļas masas bumbiņām, liek veidnē.
  6. Pārlej ar atlikušo Bešamela mērci, cep 180°C temperatūrā, 20-25 minūtes.
  7. Pildītos makaronus-gliemežvākus pasniedz ar sausu baltvīnu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes