Sastāvdaļas
- 500 g makaronu-gliemežvāku
- 350 g jauktās maltās gaļas
- 250 g Rikotas siera
- 100 g Parmas siera
- 60 g sīpolu
- 15 g pētersīļu
- 10 g bazilika
- malti melnie pipari, sāls pēc garšas
- 4 ēdamkarotes olīveļļas
- 1200 ml Bešamela mērces
Pagatavošana
- Verdošā, mazliet sālītā ūdenī lej 2-3 ēdamkarotes augu eļļas, vāra makaronus gandrīz gatavus.
- Nolej ūdeni caurdurī un makaronus atdzesē.
- Malto gaļu samaisa ar Rikotas sieru, sīki sakapātiem un mazliet apceptiem sīpoliem, sakapātiem pētersīļiem un baziliku.
- Pieber sāli, piparus, 50 g Bešamela mērces, no iegūtās masas veido bumbiņas, kuras var ievietot makaronos-gliemežvākos.
- Atdzisušos makaronus-gliemežvākus pilda ar maltās gaļas masas bumbiņām, liek veidnē.
- Pārlej ar atlikušo Bešamela mērci, cep 180°C temperatūrā, 20-25 minūtes.
- Pildītos makaronus-gliemežvākus pasniedz ar sausu baltvīnu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!