Pildīti kabači ar liellopu malto gaļu un rīsiem

Pildīti kabači ar liellopu malto gaļu un rīsiem Foto: Pildīti kabači ar liellopu malto gaļu un rīsiem

Sastāvdaļas

  • 1 kabacis
  • 500 g maltas liellopu gaļas
  • 1/3 glāzes rīsu
  • 2 sīpoli
  • 4 tomāti
  • saišķītis diļļu
  • malti melnie pipari pēc garšas
  • sāls pēc garšas
  • 40 ml saulespuķu eļļas

Pagatavošana

  1. Rīsus vāra pusgatavus sālsūdenī, ūdeni nolej, rīsus atdzesē.
  2. Vienu sīpolu sagriež nelielos gabaliņos, cep, kamēr tas kļūst zeltains. 
  3. Kabacim uzmanīgi nogriež virsmiņu, ar garu nazi, izdobj vidu.
  4. Maltajai gaļai pievieno rīsus, cepto sīpolu, uzber sāli, piparus - samaisa.
  5. Kabaci pilda ar maltās gaļas masu, liek cepamā veidnē.
  6. Gatavo mērci - tomātus blanšē, tad uzmanīgi novelk miziņu. 
  7. Atlikušo sīpolu sagriež pusgredzenos, cep uz lēnas uguns, kamēr tas paliek caurspīdīgs.
  8. Ceptajam sīpolam pievieno tomātus, uz lēnas uguns cep, kamēr izveidojas viendabīga masa. 
  9. Pielej glāzi ūdens, pieber sāli, pievieno sakapātas dilles. 
  10. Krāsni sakarsē 220°C temperatūrā, mērci pārlej pildītajam kabacim veidnē, uzliek vāku, vai uzklāj foliju, cep 1,5 stundas.
  11. Kabača gatavību pārbauda ar naža galu, kabacim jābūt mīkstam.
  12. Kabaci, pirms pasniegšanas, nomizo.
  13. Kabaci sadala porciju gabalos, pārlej ar mērci, kas atrodas veidnē.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes