Sastāvdaļas
- 500 g maltās gaļas
- 1 glāze rīsu
- 1 neliels kabacis
- 10-12 papriku
- 2 sīpoli
- 1 burkāns
- 500 ml tomātu sulas
- saulespuķu eļļa cepšanai
- sāls, pipari pēc garšas
- 2 lauru lapas
- cukurs pēc garšas
Pagatavošana
- Kabaci un vienu sīpolu sagriež gabaliņos, apcep saulespuķu eļļā, kamēr sīpols kļūst zeltains, bet kabacis - mīksts.
- Cepšanās beigās pieber sāli - atdzesē.
- Paprikām nogriež virsmiņas, izņem sēklotni.
- Maltajai gaļai pievieno rīsus, apcepto kabaci un sīpolu.
- Vienu papriku sakapā sīkos gabaliņos un pievieno pildījumam, pieber sāli, piparus pēc garšas.
- Maltās gaļas pildījumu kārtīgi samaisa un pilda paprikās.
- Saulespuķu eļļā apcep otru sīpolu un sarīvētu burkānu, pievieno mazliet paprikas, cep, kamēr paliek mīksts.
- Pielej tomātu sulu, pieber sāli, cukuru, piparus, lauru lapas.
- Visu uzvāra.
- Pildītās paprikas liek katlā, pārlej ar uzvārīto tomātu sulas maisījumu, katlu liek uz lēnas uguns, sautē 45-50 minūtes.
- Gatavas paprikas pārkaisa ar zaļumiem un pasniedz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!