Pildītas paprikas ar malto gaļu, rīsiem un dārzeņiem

Pildītas paprikas ar malto gaļu, rīsiem un dārzeņiem Foto: Pildītas paprikas ar malto gaļu, rīsiem un dārzeņi

Sastāvdaļas

  • 500 g maltās gaļas
  • 1 glāze rīsu
  • 1 neliels kabacis
  • 10-12 papriku
  • 2 sīpoli
  • 1 burkāns
  • 500 ml tomātu sulas
  • saulespuķu eļļa cepšanai 
  • sāls, pipari pēc garšas
  • 2 lauru lapas
  • cukurs pēc garšas 

Pagatavošana

  1. Kabaci un vienu sīpolu sagriež gabaliņos, apcep saulespuķu eļļā, kamēr sīpols kļūst zeltains, bet kabacis - mīksts.
  2. Cepšanās beigās pieber sāli - atdzesē.
  3. Paprikām nogriež virsmiņas, izņem sēklotni.
  4. Maltajai gaļai pievieno rīsus, apcepto kabaci un sīpolu.
  5. Vienu papriku sakapā sīkos gabaliņos un pievieno pildījumam, pieber sāli, piparus pēc garšas.
  6. Maltās gaļas pildījumu kārtīgi samaisa un pilda paprikās.
  7. Saulespuķu eļļā apcep otru sīpolu un sarīvētu burkānu, pievieno mazliet paprikas, cep, kamēr paliek mīksts.
  8. Pielej tomātu sulu, pieber sāli, cukuru, piparus, lauru lapas.
  9. Visu uzvāra.
  10. Pildītās paprikas liek katlā, pārlej ar uzvārīto tomātu sulas maisījumu, katlu liek uz lēnas uguns, sautē 45-50 minūtes.
  11. Gatavas paprikas pārkaisa ar zaļumiem un pasniedz.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes