Sastāvdaļas
- 10 olas
- 3/4 glāzes sausa baltvīna
- 1/4 tējk. graudaino sinepju
- 120 g šķiņķa
- 2 ēdamkarotes skābā krējuma
- 1/2 tējk. sāls
- melnie pipari
- sparģeļi
Pagatavošana
- Olas cieti novāra, noņem čaumalas.
- Olas sagriež uz pusēm, izņem dzeltenumus.
- Olu dzeltenumus saliek atsevišķā bļodā, saspiež ar dakšiņu.
- Šķiņķi ļoti smalki sasmalcina.
- Uzkarsē pannu, lej tajā baltvīnu, pievieno sinepes - samaisa. Maisījumu uzvāra, tik ilgi vāra, kamēr puse šķidruma iztvaiko un atdzesē.
- Baltvīna un sinepju maisījumam pievieno šķiņķi, olu dzeltenumus - samaisa viendabīgā masā.
- Olu dzeltenumu maisījumam pievieno skābo krējumu, sāli un piparus - kārtīgi samaisa.
- Olu dzeltenumu pildījumu liek konditorejas maisiņā, un piepilda olu baltumu pusītes.
- Sparģeļus vāra vieglā sālsūdenī, gatavus sagriež mazos "pīķīšos", un rotā pildītās olas.
- Līdz pasniegšanai, pildītās olas pārklāj ar pārtikas plēvi, un liek ledusskapī.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!