Sastāvdaļas
- 6 cieti vārītas olas
- 1 siļķe
- 1 saldskābs ābols
- 120 g sviesta
- 200 g ceptas gaļas
- 1 ēdamkarote sasmalcinātu lociņu
- 1 tējkarote mārrutki etiķī
- cukurs
- pipari
- 1 burciņa majonēzes
- 3 ēdamkarotes ūdens
- 1 tējkarote želatīna
- 1 ēdamkarote sasmalcinātu diļļu
Rotājumam:
- 6 tomāti
- lapu salāti
Pagatavošana
- Siļķi, gaļu, olu dzeltenumus samaļ, ābolu sarīvē un pievieno ar pipariem un cukuru saputotam sviestam.
- Pilda ar kaudzīti olu baltumu pusītes.
- Majonēzei pievieno uzbriedinātu, ūdenī izšķīdinātu želatīnu un sasmalcinātas dilles.
- Tomātus zvaigžņveidīgi pārgriež uz pusēm, nedaudz izdob un pilda ar jau recēt sākušu majonēzes želeju, pārliek ar pildītajām olām.
- Ar atlikušo majonēzes želeju pārlej pildīto olu pusītes, kārto uz lapu salātiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!