Sastāvdaļas
- 7 olas
- 150-200 g šampinjonu
- 1-2 sīpoli
- 2-3 ēdamkarotes skābā krējuma
- 1 saišķītis diļļu un 1 saišķītis pētersīļu
- ķirštomāti
- mazliet augu eļļas
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Sīpolus sakapā, cep nelielā eļļas daudzumā, mazliet uzberot sāli, kamēr paliek mīksti.
- Sēnes sasmalcina, atsevišķi cep, tad samaisa ar sīpoliem.
- Sēņu un sīpolu maisījumu atdzesē, sakuļ ar blenderi - pievieno skābo krējumu, garšvielas pēc garšas - samaisa.
- Olas cieti izvāra, atdzesē, noņem čaumalas, gareniski pārgriež uz pusēm.
- Olu dzeltenumus izņem un sarīvē.
- Olu baltumu pusītes pilda ar sēņu maisījumu, pārkaisa ar rīvētajiem olu dzeltenumiem.
- Šķīvī liek zaļumus, pildītās olu pusītes, rotā ar veseliem ķirštomātiem, vai to pusītēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!