Pildītās kartupeļu kroketes

Pildītās kartupeļu kroketes Foto: Pildītās kartupeļu kroketes

Sastāvdaļas

 ● 500 g kartupeļu
 ● 2 olas
 ● 4 pētersīļu zariņi
 ● 1 ēdamkarote sviesta
 ● malti melnie pipari pēc garšas
 ● 4 ēdamkarotes rīvmaizes
 ● 1 gurķis
 ● piparmētru lapiņas
 ● 250 g vistas filejas
 ● 1 sīpols
 ● 2 ēdamkarotes olīveļļas
 ● 4 ēdamkarotes vistas buljona
 ● jūras sāls pēc garšas
 ● 200 g jogurta bez piedevām
 ● 1 ķiploka daiviņa
 ● citrona sula

Pagatavošana

  1. Kartupeļus kārtīgi nomazgā un vāra ar visu mizu, kamēr gatavi.
  2. Vistas fileju izvāra sālsūdenī, sagriež sīkos gabaliņos. 
  3. Sīpolu sakapā un cep sviestā, kas samaisīts ar olīveļļu, pievieno vistas gaļu, turpina cept.
  4. Pielej mazliet vistas buljona, vienu, sakapātu cieti vārītu olu, zaļumus, pieber sāli, piparus.
  5. Visu atdzesē.
  6. Vārītajiem kartupeļiem novelk mizu, samīca biezenī.
  7. Kartupeļu biezenim pieber sāli, piparus, mazliet vistas buljona, piesit jēlu olu - samaisa.
  8. No kartupeļu masas veido plāceņus, vidū, ar karoti liek gaļas pildījumu, malas aizspiež ciet, izveido bumbiņu.
  9. Kartupeļu kroketes apviļā rīvmaizē, cep 200°C temperatūrā, 20 minūtes.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes