Sastāvdaļas
- 2 kabači
- 100 g siera
- 100 ml skābā krējuma
- 1 ķiploka daiviņa
- 3 olas
- 1/2 glāzes miltu
- sāls pēc garšas
- 1 saišķītis diļļu
- 100 ml augu eļļas cepšanai
- 5-6 ķirštomātiņi
Pagatavošana
- Kabačus nomazgā, sagriež plānās sloksnītēs, uzber sāli.
- Kabaču sloksnes apviļā miltos un mērcē sakultās olās.
- Apviļātās kabaču sloksnes apcep karstā eļļā, no abām pusēm - 2-3 minūtes.
- Sieru sagriež šķēlēs.
- Sakapā zaļumus un ķiplokus - ķiplokus pievieno skābajam krējumam, samaisa.
- Apceptās kabaču „mēlītes” liek uz papīra dvieļa, lai notek liekā eļļa.
- Katru „mēlīti” noziež ar skābā krējuma maisījumu, liek 1-2 tomātu šķēlītes, siera šķēlīti, pārkaisa ar zaļumiem.
- „Mēlīti” satin ruletē, nostiprina ar koka iesmiņiem, pasniedz siltas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!