Pildītas kabaču „mēlītes

Pildītas kabaču „mēlītes Foto: Pildītas kabaču „mēlītes

Sastāvdaļas

  • 2 kabači
  • 100 g siera
  • 100 ml skābā krējuma
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 3 olas
  • 1/2 glāzes miltu
  • sāls pēc garšas
  • 1 saišķītis diļļu
  • 100 ml augu eļļas cepšanai
  • 5-6 ķirštomātiņi

Pagatavošana

  1. Kabačus nomazgā, sagriež plānās sloksnītēs, uzber sāli.
  2. Kabaču sloksnes apviļā miltos un mērcē sakultās olās.
  3. Apviļātās kabaču sloksnes apcep karstā eļļā, no abām pusēm - 2-3 minūtes.
  4. Sieru sagriež šķēlēs.
  5. Sakapā zaļumus un ķiplokus - ķiplokus pievieno skābajam krējumam, samaisa.
  6. Apceptās kabaču „mēlītes” liek uz papīra dvieļa, lai notek liekā eļļa.
  7. Katru „mēlīti” noziež ar skābā krējuma maisījumu, liek 1-2 tomātu šķēlītes, siera šķēlīti, pārkaisa ar zaļumiem.
  8. „Mēlīti” satin ruletē, nostiprina ar koka iesmiņiem, pasniedz siltas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes