Sastāvdaļas
- 30 sausās, nesaldinātās barankas
- 450 g maltās gaļas
- 150 g cieta siera
- 1 ola
- 200 ml piena
- 3-4 ķiploka daiviņas
- 4-5 ēdamkarotes majonēzes
- sāls un garšvielas pēc garšas
Pagatavošana
- Barankas liek dziļā bļodā, pārlej ar siltu pienu un atstāj mirkt uz 3-4 stundām.
- Ja barankas ir ļoti cietas, tās var mērcēt 8-9 stundas.
- Gatavo pildījumu - maltajai gaļai pieber sāli, piparus, sakapātus ķiplokus un olu, kārtīgi samaisa.
- Kad barankas izmirkušas, tās liek ietaukotā veidnē.
- Virsū barankām liek maltās gaļas pildījumu.
- Sarīvē sieru, pievieno majonēzi, samaisa.
- Majonēzes-siera maisījumu liek uz pildītajām barankām.
- Cep 150-200°C temperatūrā, 30-40 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!