Pildīta vistas gaļa ar sēnēm un sieru

Pildīta vistas gaļa ar sēnēm un sieru Foto: Pildīta vistas gaļa ar sēnēm un sieru

Sastāvdaļas

  • 6 vistu krūtiņas
  • 450 g svaigu sēņu (baravikas, šampinjoni)
  • 2 saspiestas ķiploku daiviņas
  • mazs, sakapāts sīpols
  • sāls, pipari
  • 225 g sagriezta Šveices siera
  • estragons

Marinādei:

  • 2 citronu sula un sarīvēta miziņa
  • 1 ēdamkarotes itāļu garšvielu
  • 2 ēdamkarotes saspiestu ķiploku
  • 1/4 glāzes brūnā cukura
  • 1/4 glāzes ābolu etiķa
  • 1/4 glāzes balzametiķa
  • 1 ēdamkarotes Vusteras mērces
  • 1/2 ēdamkarotes Dižonas sinepju
  • 1/2 glāzes olīveļļas
  • 1 tējk. sāls
  • 1/2 tējk. piparu

Pagatavošana

  1. Sajauc visas marinādes sastāvdaļas viendabīgā masā.
  2. Uzkarsē krāsni līdz 190 grādu temperatūrai.
  3. Vistas gaļu liek dziļā traukā, uzlej marinādi.
  4. Gaļu patur marinādē 20 minūtes.
  5. Pannā uzkarsē olīveļļu un apcep sīpolu un ķiploku.
  6. Pievieno sagrieztas sēnes, pieber sāli un piparus - sautē, kamēr sēnes gatavas.
  7. Vistas gaļu izņem no marinādes.
  8. Katrā vistas gaļas gabalā veido iegriezumu, iepilda tajā sēnes un nedaudz siera, uzber estragonu.
  9. Katru iegriezumu aiztaisa ar zobu bakstāmajiem kociņiem, lai pildījums neizkristu.
  10. Pildītos vistas gaļas gabalus apcep uz pannas, olīveļļā, no abām pusēm.
  11. Tad apceptos vistas gaļas gabalus, liek ieeļļotā veidnē, un cep 10 minūtes, kamēr gatavs.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes