Sastāvdaļas
- 500 g miltu
- 1/4 l silta ūdens
- 40 g sviesta
- sāls
Pildījumam:
- malta gaļa ar sīpoliem un rīvmaizi
Pagatavošana
- Miltus izsijā kaudzītē uz dēļa.
- Kaudzītes vidū pa lāsītei lej siltu sālsūdeni un no malām ar vien piemīca miltus.
- Beidzot piemīca kausētu sviestu vai taukus un mīklu tik ilgi mīca un uz dēļa dauza kamēr tā kļūst elastīga un spīdīga.
- Tad ļoti plāni izveltnē un uzliek uz miltiem nokaisītas drānas.
- Mīklu pārklāj ar pildījumu un, paceļot drānas malu satin apaļā veltnī.
- Virsu pārziež ar pienu vai kafiju un cep stipra siltumā.
- Ēd karstu, sagrieztu, pie buljoniem un zupām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!