Pīlādžu sula

Pīlādžu sula Foto: Pīlādžu sula
  1. Ogas jāievāc pilnīgi gatavas, kad tās visvairāk satur sulas.
  2. Pīlādžu ogu izmantošanu stipri traucē pīlādžu īpatnējais rūgtums, jo tās satur daudz miecvielu.
  3. Lai samazinātu rūgtumu, ogas sasaldē vai blanšē pirms sulas izspiešanas.
  4. Pīlādžus pēc blanšēšanas notecina uz sieta un izmaļ sulu spiedē.
  5. Iegūto nedzidro, biezo sulu katlā uzkarsē līdz 70-80 °C.
  6. Virspusē saceļas biezumi, tos nosmeļ ar putu karoti.
  7. Šādu sulu var izfiltrēt arī caur marles maisiņu.
  8. Tad sulu uzvāra, pilda dezinficētās burkās un nekavējoties hermētiski noslēdz.

Pīlādžu sula labi uzglabājas un ir laba limonādes gatavošanai.
Sulas uzglabāšanas laikā miecvielu daudzums samazinās un sula vairs nav tik rūgta.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes