Pikantie vistas stilbiņi

Pikantie vistas stilbiņi Foto: Pikantie vistas stilbiņi

Sastāvdaļas

  • 1 ēdamkarotes augu eļļa
  • 4 vistu stilbiņi
  • 1 tējkarote sāls
  • 1/4 tējkarotes malto piparu
  • 2 ķiploku daiviņas
  • 4 ēdamkarotes medus
  • 2 ēdamkarotes svaiga, sarīvēta vai 2 tējkarotes kaltēta ingvera
  • 1 ēdamkarotes rīvētu apelsīnu miziņu

Mērcei:

  • 200 g apelsīnu sulas
  • 1 ēdamkarotes sojas mērces
  • 2 tējkarotes kviešu miltu
  • 100 g cepeša buljona
  • 2 ēdamkarotes sviesta vai margarīna

Pagatavošana

  1. Pannā uzkarsē eļļu un apcep stilbiņus brūnus no visām pusēm.
  2. Apkaisa ar sāli un pipariem. Pievieno sasmalcinātas ķiploku daiviņas.
  3. Stilbiņus liek zemā cepamā traukā.
  4. Trauku novieto cepeškrāsnī un cep 200°C temperatūrā 10 minūtes.
  5. Sagatavoto maisījumu no medus, ingvera un rīvētām apelsīnu miziņām.
  6. Pārlej stilbiņiem.Cep vēl 15 minūtes.
  7. Katliņā sajauc apelsīnu sulu, sojas mērci un kviešu miltus.
  8. Pievieno šķidrumu, kas palicis no izceptajiem stilbiņiem.
  9. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Noņem katliņu no plīts un ieputo sviestu.
  10. Stilbiņus pasniedz ar mērci, vārītiem rīsiem un dārzeņiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes