Pikantie dārzeņu salāti

Pikantie dārzeņu salāti Foto: Pikantie dārzeņu salāti

Sastāvdaļas

  • 1 kg tomātu
  • 100 g burkānu
  • 100 g seleriju
  • 50 g pētersīļu
  • 100 g puravu
  • 4 ēdamkarotes augu eļļas
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • ēdamkarote sāls
  • 1 tējkarote malto melno piparu
  • 1/2 tējkarotes sarkano piparu
  • 2 ēdamkarotes 70% etiķa esences
  • 20 g puravu lapu
  • 10 g seleriju lapu
  • 10 g estragona
  • 5 g majorāna

Pagatavošana

  1. Puravu saknes, burkānus, pētersīļu un seleriju saknes notīra, nomazgā un sagriež sīkos, 0,4 cm lielos četrstūrainos gabaliņos.
  2. Gatavus sarkanus tomātus blanšē un noņem mizu. Tomātus var arī neblanšēt un mizu atstāt.
  3. Tad tomātus sagriež sīkos gabalos.
  4. Katlā ielej augu eļļu, tajā liek sagrieztus puravus un apcep caurspīdīgus.
  5. Tad pievieno pārējos sagatavotos dārzeņus: tomātus, burkānus, selerijas, pētersīļus, garšvielas, cukuru, sāli, maltos piparus, visu vāra 1 stundu.
  6. Pēc tam pievieno esenci un sīki sagrieztus zaļumus. Salātus izmaisa un uz lēnas uguns vēl sautē pusstundu. Sautēšanas laikā salātus maisa, lai tie nepiedeg.
  7. Verdošus salātus ātri sapilda dezinficētās sausās burkās un noslēdz ar plastmasas vāciņiem.

Padoms
Šādiem salātiem ir ļoti pikanta garša, tos pasniedz aukstā galdā vai brokastīs pie sviestmaizēm un stipriem dzērieniem.
Salāti labi uzglabājas bez sterilizēšanas, tikai tie rūpīgi un uzmanīgi jāsagatavo.

  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes