Pikantās garneles karību gaumē

Pikantās garneles karību gaumē Foto: Pikantās garneles karību gaumē

Sastāvdaļas

  • 1 vidēja lieluma sīpols
  • 2 seleriju kāti
  • 5 mazas zaļas čilī paprikas
  • 2 ēdamkarotes saulespuķu eļļas
  • 400 g sagrieztu tomātu
  • 1/2 tējkarotes tumšā cukurniedru cukura muscovado
  • 700 g svaigu garneļu
  • dažas lāses tabasko mērces

Pagatavošana

  1. Nomizo un smalki sakapā sīpolu.
  2. Notīri un plānās šķēlītēs sagriez selerijas kātus.
  3. No čili izņem seklas un smalki sakapā mīkstumu.
  4. Katlā uzkarsē eļļu un uz mazas uguns 5 minūtes cep sīpolu, selerijas un čili, kamēr dārzeņi paliek mīksti.
  5. Izmaisa tomātus, timiānu un cukuru.
  6. Uzvāri, samazini uguni un turpini uz mazas uguns vēl 5 minūtes vārīt, kamēr mērce viegli sabiezēs.
  7. Notīri garneles un ar asa naža galu izņem melno dzīsliņu, kas tai stiepjas pāri visai muguriņai.
  8. Ja izmanto saldētas garneles, kas jau ir attīrītas, pirms pievienošanas mērcei tikai pārlej ar vārošu ūdeni. Un paturi pāris minūtes.
  9. Garneles pievieno mērcei un vāri 5-10 minūtes, kamēr tās maina krāsu no baltas uz rozā.
  10. Beigas iemaisi tabasko mērci un uzreiz pasniedz ēdienu galdā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes