Sastāvdaļas
- 1 piena sivēns
- cūkas tauki
- 0.5 l gaišā alus
- 2 ēdamkarotes eļļas
- pētersīļu zaļumi
- citrona šķēlītes
- maltas ķimenes
- ķiploki
- sāls
- pipari
Pagatavošana
- Sivēnu rūpīgi nomazgā un nosusina.
- No pusēm ierīvē ar sāli, ķimenēm pipariem un saberztiem ķiplokiem.
- Pārziež ar taukiem un alu.
- Mutē sabāž foliju, ausis aptin ar foliju.
- Liek cepeškrāsnī uz režģa 180 - 200°C .
- Ik pa 10 minūtēm cepeti ieziež ar alu.
- Kad līdz cepšanas beigām palikušas 15 minūtēm, foliju no ausīm noņem.
- Sivēnu liek uz liela, iepriekš sasildīta šķīvja, rotā ar pētersīļu zaļumiem un citrona šķēlītēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!