Sastāvdaļas
- 4 olas
- 125 g sviesta
- 500 ml silta piena
- 115 g miltu
- 150 g cukura
- 1 tējkarote vaniļas cukura
- 1 ēdamkarote ūdens
Pagatavošana
- Viegli ietauko un pārkaisa ar miltiem 20 x 20 cm lielu kūkas formu un uzkarsē cepeškrāsni līdz 175°C temperatūrai.
- Olu baltumus atdala no olu dzeltenumiem, olu baltumus un šķipsniņu sāls ar elektrisko putotāju saputo stingrās putās.
- Atsevišķi saputo olu dzeltenumus ar cukuru, vaniļas cukuru un ūdeni.
- Sviestu izkausē un atdzesē līdz istabas temperatūrai, pievieno olu dzeltenumu masai un rūpīgi saputo.
- Pakāpeniski pievieno miltus, pēc katras reizes saputojot.
- Tad pievieno 1/2 daudzuma piena, rūpīgi saputo, pievieno atlikušo piena daudzumu un atkal visu saputo.
- Olu baltumu masu rūpīgi iecilā un samaisa visu viendabīgā masā.
- Mīklu ieklāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā (slānis būs plānāks kā pankūkām) un cep 40 - 80 minūtes.
- Kad pīrāgs gatavs, atdzesē to, pārkaisa ar pūdercukuru un dekorē pēc pašu gaumes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!