Sastāvdaļas
- 200 g miltu
- 1 glāze piena
- 1-2 olas
- 2 āboli
- 20 g sodas
- 2-3 ēdamkarotes cukura
- šķipsniņa sāls
- augu eļļa
Pagatavošana
- Bļodā sakuļ olas, pievieno cukuru, sāli.
- Visu kārtīgi sakuļ, pielej pienu, vēlreiz sakuļ.
- Miltus izsijā, maisot, pakāpeniski pievieno.
- Sodu dzēš ar etiķi, pievieno mīklai, kārtīgi sakuļ.
- Ābolus nomizo, izņem serdes, sarīvē uz rupjās rīves.
- Rīvētos ābolus pievieno mīklai, samaisa.
- Uzkarsē pannu, lej augu eļļu, karstā eļļā, ar karoti liek mīklu, veidojot plāceņus.
- Cep uz vidējas uguns, 2-3 minūtes no vienas puses, tad no otras.
- Plāceņus pasniedz siltus, pārkaisītus ar pūdercukuru, skābo krējumu vai medu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!