1. Salāti ar sieru
Skābu krējumu samaisa ar cietu, sarīvētu sieru, atšķaida pēc vajadzības, pieliek sāli pēc garšas un sajauc ar salātu lapām.
2. Salāti ar sviestu
Sviestu sacep uz pannas brūnu, pieliekot pēc garšas sāli, cukuru un etiķi (vislabāk vīna etiķi). Pārlej pirms pasniegšanas pār sagatavotiem salātiem.
3. Salāti ar eļļu
Sagatavotas salātu lapiņas pārlaistu ar kādu eļļu, kurai pievieno sāli, etiķi un mazliet cukura. Labi garšo šie salāti sajaukumā ar svaigu gurķu šķēlēm.
4. Salāti ar olām
Atdalītas, noskalotas, nosusinātas salātu lapiņas liek kārtam traukā, pa vidu iekaisot citi novārītas, sakapātas olas. Pārlej ar eļļas mērci.
5. Salāti ar majonēzes mērci
Sagatavotas salātu lapiņas sajauc ar kādu majonēzes mērci.
Patīk receptes? Iesaki draugiem. Paldies!