Pide - pildīts turku plācenis

Pide - pildīts turku plācenis Foto: Pide - pildīts turku plācenis

Sastāvdaļas

Mīklai:
  • 400 g miltu
  • 270 ml ūdens
  • 1 tējkarote cukura
  • 1 tējkarote sāls
  • 10 g rauga
Pildījumam:
  • rīvēts siers
  • tomāti
  • čili pipars
  • 4 olas

Pagatavošana

  1. Samaisa miltus ar sāli.
  2. Raugu un cukuru izšķīdina istabas temperatūras ūdenī, pievieno miltu maisījumu - samaisa.
  3. Mīklu liek ledusskapī rūgt uz 8-10 stundām.
  4. Krāsni uzkarsē līdz 250°C temperatūrai.
  5. Mīklu liek uz miltiem nokaisītas virsmas, sadala 4 daļās, katru izrullē ovālu.
  6. Katra mīklas ovāla vidū liek rīvētu sieru, dažus tomāta gabaliņus, čili pipara šķēlītes.
  7. Plāceņa galus savirpina, izveidojot laiviņu, vidū iesit olu, uzber sāli, piparus.
  8. Cep, kamēr parādās brūngana garoziņa.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes