Pica ar spinātiem un Rančas mērci

Pica ar spinātiem un Rančas mērci Foto: Pica ar spinātiem un Rančas mērci

Sastāvdaļas

Pamatnei:
 ● 3/4 glāzes silta ūdens
 ● 2,5 tējkarotes rauga
 ● 1/4 glāzes medus
 ● 2 ēdamkarotes olīveļļas
 ● 1/2 tējkarotes sāls
 ● 1,5-2 glāzes miltu

Rančas mērcei:
 ● 3/4 glāzes grieķu jogurta
 ● 2 ēdamkarotes sakapātu loku
 ● 1 ēdamkarote sakapātu pētersīļu
 ● 1/2 ēdamkarotes sakapātu diļļu
 ● 1 ķiploka daiviņa
 ● 1/2 tējkarotes maltu melno piparu
 ● 1/2 tējkarotes sāls
 ● 2-4 ēdamkarotes rūgušpiena

Pildījumam:
 ● 1 mazs sarkanais sīpols
 ● 3-4 kaudzītes spinātu
 ● 220-330 g rīvēta Mocarellas siera 

Pagatavošana

  1. Gatavo mīklu - ar mikseri samaisa ūdeni, raugu, medu. 
  2. Tālāk turpina maisīt, izmantojot koka karoti, kamēr raugs ir pilnībā izšķīdis.
  3. Maisījumu atstāj uz 5-10 minūtēm, lai raugs aktivizētos.
  4. Tad rauga maisījumam pievieno olīveļļu, sāli, glāzi miltu.
  5. Mīklu kuļ ar mikseri, nelielā ātrumā.
  6. Kuļot, pakāpeniski pievieno miltus, pa 2-4 ēdamkarotēm.
  7. Kad mīkla jau ir savākusies, mīca to vēl 1-2 minūtes.
  8. Mīklu liek ietaukotā bļodā, noliek siltā vietā, uz 1 stundu, lai rūgst.
  9. Nelielā bļodā samaisa visas mērces sastāvdaļas, izņemot rūgušpienu. 
  10. Pagaršo, ja nepieciešams, pievieno vēl garšvielas, pielej rūgušpienu pa 1 ēdamkarotei.
  11. Mīklai jābūt uzrūgušai divreiz lielākā apjomā.
  12. Krāsni uzkarsē līdz 260°C temperatūrai. 
  13. Mīklu samīca un atstāj, uz 20 minūtēm, lai vēl rūgst.
  14. Gatavu mīklu izrullē picas lielumā.
  15. Virsū uzklāj Rančas mērci, izkārto gredzenos sagrieztu sarkano sīpolu, spinātus.
  16. Uzkaisa rīvētu Mocarellas sieru, cep 12-15 minūtes, kamēr Mocarellas siers ir kļuvis zeltaini-brūns.
  17. Gatavu picu mazliet nostādina un tad sagriež.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes