Sastāvdaļas
Biskvīts:
- 300 g atkaulotu dateļu
- 1 glāze miltu
- 3 ēdamkarotes cukura
- 2 ēdamkarotes augu eļļas (bez aromāta)
- 1/2 glāze piena
- 1 tējkarote ābolu etiķa (vai citronu sula)
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 1/2 tējkarote dzeramās sodas
Krēms:
- 150 g „Philadelphia” siera
- 50 g pūdercukura
- 20 g sviesta
- 250 g konservētu ķiršu (bez kauliņiem)
- 4 ēdamkarotes ķiršu sulas
Pagatavošana
- Dateles pārlej ar nelielu daudzumu verdoša ūdens un atstāj 2 - 3 minūtes, tad nokāš un ļauj atdzist.
- Atdzesētās dateles sablenderē biezenī.
- Dziļā bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas - miltus, cukuru, cepamo pulveri, dzeramo sodu.
- Atsevišķā traukā sajauc pienu, augu eļļu, ābolu etiķi vai citrona sulu un ķiršu biezeni un visu sablenderē viendabīgā masā.
- Tad sausās sastāvdaļas pievieno sablenderētajai masai un rūpīgi samaisa.
- Iegūto mīklu ieklāj aptuveni 18 cm lielā kūkas formā un cep 20 - 25 minūtes 180°C temperatūrā.
- Krēms: Ar elektrisko putotāju sakuļ „Philadelphia” sieru, sviestu un pūdercukuru.
- Pievieno 70 g konservēto ķiršu un turpina putot.
- Iegūto krēmu ievieto ledusskapī uz aptuveni 30 minūtēm.
- Gatavo biskvītu atdzesē un horizontāli sagriež 2 daļās.
- Katru biskvītu piesūcina ar ķiršu sulu (katrai kārtai 2 ēdamkarotes)
- Pamata biskvītu uzliek uz servējamā šķīvja un pārklāj pāri nedaudz krēma, izkārto aptuveni 100 g ķiršu un atkal klāj nedaudz krēma.
- Liek nākamo biskvīta kārtu un nedaudz piespiež to.
- Ar atlikušo krēmu pārziež tortes virskārtu un sānus.
- Rotā ar šokolādes skaidiņām un atlikušajiem ķiršiem.
- Aptuveni 1 stundu torti atstāj istabas temperatūrā un tad izvieto ledusskapī uz aptuveni 3 - 4 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!