Persiku pīrāgs

Persiku pīrāgs Foto: Persiku pīrāgs

Sastāvdaļas

Pildījumam:

  • 500 g persiku
  • 1/2 glāzes cukura
  • 1 ēdamkarote citronu sulas

Mīklai:

  • 1/2 glāzes miltu
  • 1/2 glāzes cukura
  • 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
  • šķipsniņa sāls
  • 1/2 tases piena
  • 4 ēdamkarotes izkausēta sviesta, veidnes ieziešanai

Pagatavošana

  1. Gatavo pildījumu - persikiem novelk ādu, izņem kauliņus, katru persiku sagriež 8 daļās.
  2. Lielā katlā samaisa persikus ar cukuru un citronu sulu.
  3. Masu uzvāra uz lielas uguns, pastāvīgi maisot, turpina vārīt 4 minūtes uz mazas uguns, ik pa brīdim, apmaisot.
  4. Katlu noņem no uguns un noliek malā.
  5. Krāsni uzkarsē līdz 190°C temperatūrai.
  6. Veidni ieziež ar sviestu.
  7. Gatavo mīklu - vidēja lieluma bļodā samaisa miltus, cukuru, cepamo pulveri un sāli.
  8. Pielej pienu un sakuļ viendabīgā masā.
  9. Mīklu vienmērīgi liek veidnē, nesamaisot ar sviestu.
  10. Virsū liek persiku pildījumu, kopā ar izdalījušos sulu. nesamaisa ar mīklu.
  11. Cep 30-35 minūtes, kamēr pīrāgs kļūst zeltaini-brūns.
  12. Pīrāgu atdzesē istabas temperatūrā un pasniedz ar vaniļas saldējumu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes