Sastāvdaļas
Pildījumam:
- 500 g persiku
- 1/2 glāzes cukura
- 1 ēdamkarote citronu sulas
Mīklai:
- 1/2 glāzes miltu
- 1/2 glāzes cukura
- 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
- šķipsniņa sāls
- 1/2 tases piena
- 4 ēdamkarotes izkausēta sviesta, veidnes ieziešanai
Pagatavošana
- Gatavo pildījumu - persikiem novelk ādu, izņem kauliņus, katru persiku sagriež 8 daļās.
- Lielā katlā samaisa persikus ar cukuru un citronu sulu.
- Masu uzvāra uz lielas uguns, pastāvīgi maisot, turpina vārīt 4 minūtes uz mazas uguns, ik pa brīdim, apmaisot.
- Katlu noņem no uguns un noliek malā.
- Krāsni uzkarsē līdz 190°C temperatūrai.
- Veidni ieziež ar sviestu.
- Gatavo mīklu - vidēja lieluma bļodā samaisa miltus, cukuru, cepamo pulveri un sāli.
- Pielej pienu un sakuļ viendabīgā masā.
- Mīklu vienmērīgi liek veidnē, nesamaisot ar sviestu.
- Virsū liek persiku pildījumu, kopā ar izdalījušos sulu. nesamaisa ar mīklu.
- Cep 30-35 minūtes, kamēr pīrāgs kļūst zeltaini-brūns.
- Pīrāgu atdzesē istabas temperatūrā un pasniedz ar vaniļas saldējumu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!