Pelmeņu sacepums

Pelmeņu sacepums Foto: Pelmeņu sacepums

Sastāvdaļas

  • 800 g saldētu pelmeņu
  • 3 vidēja lieluma sīpoli
  • 100 g Parmas siera
  • 4 olas
  • 250 g majonēzes
  • 1 loku saišķītis
  • malti melnie pipari
  • sāls
  • augu eļļa

Pagatavošana

  1. Krāsni uzkarsē līdz 200°C temperatūrai.
  2. Sīpolus nomizo, noskalo un sagriež gabaliņos.
  3. Pannā uzkarsē 2 ēdamkarotes augu eļļas,cep sīpolus, pastāvīgi maisot 1 minūti. 
  4. Saldētos pelmeņus izņem no saldētavas, atstāj istabas temperatūrā uz 5 minūtēm.
  5. Tad tos izņem no iepakojuma, liek uz miltiem nokaisītas virsmas uz 10 minūtēm.
  6. Veidni ietauko ar augu eļļu, liek vienu kārtu pelmeņu, uzber sāli un piparus pēc garšas.
  7. Virsū, vienmērīgi liek ceptos sīpolus.
  8. Liek atlikušos pelmeņus.
  9. Bļodā sakuļ olas ar pipariem un sāli, pievieno majonēzi un vēlreiz visu sakuļ.
  10. Olu-majonēzes maisījumu pārlej pelmeņiem.
  11. Sieru rupji sarīvē, pārkaisa pelmeņiem.
  12. Cep 40 minūtes.
  13. Gatavu sacepumu pārkaisa ar sasmalcinātiem lokiem un pasniedz.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes