Pavāra padomi par putrām

Pavāra padomi par putrām Foto: Pavāra padomi par putrām
1. Griķi. Griķus vakarā pārlej ar ūdeni - tie uzbriedīs, no rīta vajadzēs tikai uzvārīt - putra gatava.

2. Auzu pārslas. Uz 1 litru piena, ņem 7-8 ēdamkarotes auzu pārslu. Maisījumu liek māla bļodā, pārklāj ar pārtikas plēvi, atstāj uz nakti, no rīta vajadzēs tikai uzkarsēt.
 
3. Mannā. Mannā nepieciešams pakarsēt pāris minūtes un 20 minūtes atstāt nostāvēties pēc tam, kad ir noņemta no plīts.

4. Rīsi. Saldajai putrai labāk izvēlēties apaļgraudu rīsus - 1 glāze rīsu uz 1 litru piena. 

5. Rīsu piena putra. Kāpēc mājās šī putra nesanāk tik garšīga kā bērnudārzā? Tāpēc, ka dārziņā vāra šādi - verdošā pienā ieber cukuru, sāli un rīsus. Uzvāra un noņem no plīts, pievieno sviestu un uzliek katlam vāku. Pēc 20-30 minūtēm rīsi jau ir pietiekoši uzbrieduši.
 
6. Ja vēlaties mājās pagatavot gardu piena putru, nevāriet to uzreiz līdz gatavībai.  Ņemiet vairāk piena, pēc uzvārīšanās, maisot vāra 1-2 minūtes.Tad katlu noņem no plīts un noliek siltā vietā. Pēc kāda brīža putra būs uzbriedusi.
... reizes
    



Šodien skatītākās receptes