Sastāvdaļas
- 600 g patisonu
- 100-150 g augu eļļas
- 100 g burkānu
- 10 g pētersīļu sakņu
- 10 g seleriju sakņu
- 40 g sīpolu
- 200 g tomātu biezeņa
- 15-20 g sāls
- 10 g cukura
- 1 g samaltu smaržīgo piparu
- 15 g zaļumu
Pagatavošana
- Patisonus nomazgā, notīra, sagriež 1,5 cm biezās šķēlēs un eļļā apcep gaiši dzeltenus.
- Burkānus, pētersīļus, selerijas un sīpolus notīra, nomazgā, sagriež šķēlēs un arī apcep eļļā.
- Visus apceptos dārzeņus atdzesē, samaisa un samaļ gaļas maļamajā mašīnā.
- Katliņā ielej atlikušo eļļu, biezu tomātu biezeni, samaltus dārzeņus, sāli, cukuru, smalkos piparus.
- Nogaršo, vai garšvielas ir pietiekama daudzumā, tad uzvāra un pievieno sīki sagrieztus zaļumus.
- Karstu masu pilda dezinficētās burkās, uzliek novārītu metāla vāciņu, pievalcē un sterilizē 100 grādu temperatūrā: 0,5 litru burkas – 75 minūtes, litra burkas – 100 minūtes.
- Tālāk rīkojas kā parasti.
Padomi:
Kaviāru var gatavot arī no kabačiem, ķirbjiem, zaļiem tomātiem, burkāniem u. c. Brokastīs kaviārs ir lieliska piedeva sviestmaizēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!