Patisonu kaviārs

Patisonu kaviārs Foto: Patisonu kaviārs

Sastāvdaļas

  • 600 g patisonu
  • 100-150 g augu eļļas
  • 100 g burkānu
  • 10 g pētersīļu sakņu
  • 10 g seleriju sakņu
  • 40 g sīpolu
  • 200 g tomātu biezeņa
  • 15-20 g sāls
  • 10 g cukura
  • 1 g samaltu smaržīgo piparu
  • 15 g zaļumu

Pagatavošana

  1. Patisonus nomazgā, notīra, sagriež 1,5 cm biezās šķēlēs un eļļā apcep gaiši dzeltenus.
  2. Burkānus, pētersīļus, selerijas un sīpolus notīra, nomazgā, sagriež šķēlēs un arī apcep eļļā.
  3. Visus apceptos dārzeņus atdzesē, samaisa un samaļ gaļas maļamajā mašīnā.
  4. Katliņā ielej atlikušo eļļu, biezu tomātu biezeni, samaltus dārzeņus, sāli,  cukuru, smalkos piparus.
  5. Nogaršo, vai garšvielas ir pietiekama daudzumā, tad uzvāra un pievieno sīki sagrieztus zaļumus.
  6. Karstu masu pilda dezinficētās burkās, uzliek novārītu metāla vāciņu,  pievalcē un sterilizē 100 grādu temperatūrā: 0,5 litru burkas – 75 minūtes, litra burkas – 100 minūtes.
  7. Tālāk rīkojas kā parasti.

Padomi:
Kaviāru var gatavot arī no kabačiem, ķirbjiem, zaļiem tomātiem, burkāniem u. c. Brokastīs kaviārs ir lieliska piedeva sviestmaizēm.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes