Pasterizēti gurķi ar tomātiem

Pasterizēti gurķi ar tomātiem Foto: Pasterizēti gurķi ar tomātiem

Sastāvdaļas

  • 400 g gurķu
  • 300 g tomātu
  • 15 g diļļu
  • 5 g estragona
  • 10 g bazilika
  • 10 g mārrutku
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 2 lauru lapas
  • 5 melno piparu graudiņu
  • 2 ēdamkarotes 9% etiķa

Pārliešanai:

  • 500 ml ūdens
  • 1 ēdamkarote sāls
  • 0,5 - 1 ēdamkarote cukura

Pagatavošana

  1. Ar šo devu var piepildīt litra burku.
  2. Gurķus ar tomātiem var pēc vēlēšanas ņemt dažādās proporcijās.
  3. Tomātus ieteicams ņemt bālus vai iesārtu. Pilnīgi sarkani nav vēlami, jo pasterizācijas laika var izšķīst.
  4. Gurķus un tomātus nomazgā un nosusina.
  5. Sagatavo garšaugus.
  6. Visus produktus sakārto burkā, ielej etiķi un pārlej ar karstu sālsūdeni.
  7. Etiķa vietā var izmantot 3 g citronskābes uz litra burku.
  8. Ja uzlējums ir duļķains, ļauj nostāties.
  9. Aizvāko, pasterizē 80°C temperatūrā; 1 l burkas - 5 - 8 minūtes, 3 l burkas - 10 - 15 minūtes.
  10. Tad burkas kārtīgi aizvāko un atdzesē.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes