Sastāvdaļas
- 400 g gurķu
- 300 g tomātu
- 15 g diļļu
- 5 g estragona
- 10 g bazilika
- 10 g mārrutku
- 1 ķiploka daiviņa
- 2 lauru lapas
- 5 melno piparu graudiņu
- 2 ēdamkarotes 9% etiķa
Pārliešanai:
- 500 ml ūdens
- 1 ēdamkarote sāls
- 0,5 - 1 ēdamkarote cukura
Pagatavošana
- Ar šo devu var piepildīt litra burku.
- Gurķus ar tomātiem var pēc vēlēšanas ņemt dažādās proporcijās.
- Tomātus ieteicams ņemt bālus vai iesārtu. Pilnīgi sarkani nav vēlami, jo pasterizācijas laika var izšķīst.
- Gurķus un tomātus nomazgā un nosusina.
- Sagatavo garšaugus.
- Visus produktus sakārto burkā, ielej etiķi un pārlej ar karstu sālsūdeni.
- Etiķa vietā var izmantot 3 g citronskābes uz litra burku.
- Ja uzlējums ir duļķains, ļauj nostāties.
- Aizvāko, pasterizē 80°C temperatūrā; 1 l burkas - 5 - 8 minūtes, 3 l burkas - 10 - 15 minūtes.
- Tad burkas kārtīgi aizvāko un atdzesē.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!