Pasta „Karbonara”

Pasta „Karbonara” Foto: Pasta „Karbonara”

Sastāvdaļas

  • 200 g spageti
  • 30 ml olīveļļas
  • 1 sīpols
  • 200 g šķiņķa
  • 100 ml saldā krējuma 22% tauku
  • 5 g Vidusjūras garšvielu
  • 1 olas dzeltenums
  • 30 g Parmas siera
  • 5-6 ķirštomāti
  • svaigs baziliks
  • sāls
  • pipari

Pagatavošana

  1. Sīpolu sagriež salmiņos, šķiņķi sīki sagriež.
  2. Ķirštomātus pārgriež uz pusēm.
  3. Spageti vāra 2 l sālsūdens, 11 minūtes.
  4. Tad makaronus liek caurdurī, notecina, aprasina ar olīveļļu.
  5. Pannā lej olīveļļu, uzkarsē uz vidējas uguns, cep sagrieztu šķiņķi un sīpolu, 1,5-2 minūtes, kamēr kļūst zeltaini.
  6. Pielej saldo krējumu, maisa 1 minūti.
  7. Pievieno spageti, karsē uz mazas uguns 30 sekundes.
  8. Pievieno Vidusjūras garšvielas - samaisa.
  9. Pievieno sāli, piparus, noņem no uguns, pievieno olas dzeltenumu - samaisa.
  10. Pasniedz ar rīvētu Parmas sieru, ķirštomātiem, svaigu baziliku.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes