Pasta „Karbonara”

Pasta „Karbonara” Foto: Pasta „Karbonara”

Sastāvdaļas

 ● 200 g spageti
 ● 30 ml olīveļļas
 ● 1 sīpols
 ● 200 g šķiņķa
 ● 100 ml saldā krējuma 22% tauku
 ● 5 g Vidusjūras garšvielu
 ● 1 olas dzeltenums
 ● 30 g Parmas siera
 ● 5-6 ķirštomāti
 ● svaigs baziliks
 ● sāls
 ● pipari

Pagatavošana

  1. Sīpolu sagriež salmiņos, šķiņķi sīki sagriež.
  2. Ķirštomātus pārgriež uz pusēm.
  3. Spageti vāra 2 l sālsūdens, 11 minūtes.
  4. Tad makaronus liek caurdurī, notecina, aprasina ar olīveļļu.
  5. Pannā lej olīveļļu, uzkarsē uz vidējas uguns, cep sagrieztu šķiņķi un sīpolu, 1,5-2 minūtes, kamēr kļūst zeltaini.
  6. Pielej saldo krējumu, maisa 1 minūti.
  7. Pievieno spageti, karsē uz mazas uguns 30 sekundes.
  8. Pievieno Vidusjūras garšvielas - samaisa.
  9. Pievieno sāli, piparus, noņem no uguns, pievieno olas dzeltenumu - samaisa.
  10. Pasniedz ar rīvētu Parmas sieru, ķirštomātiem, svaigu baziliku.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes