Sastāvdaļas
- 200 g spageti
- 30 ml olīveļļas
- 1 sīpols
- 200 g šķiņķa
- 100 ml saldā krējuma 22% tauku
- 5 g Vidusjūras garšvielu
- 1 olas dzeltenums
- 30 g Parmas siera
- 5-6 ķirštomāti
- svaigs baziliks
- sāls
- pipari
Pagatavošana
- Sīpolu sagriež salmiņos, šķiņķi sīki sagriež.
- Ķirštomātus pārgriež uz pusēm.
- Spageti vāra 2 l sālsūdens, 11 minūtes.
- Tad makaronus liek caurdurī, notecina, aprasina ar olīveļļu.
- Pannā lej olīveļļu, uzkarsē uz vidējas uguns, cep sagrieztu šķiņķi un sīpolu, 1,5-2 minūtes, kamēr kļūst zeltaini.
- Pielej saldo krējumu, maisa 1 minūti.
- Pievieno spageti, karsē uz mazas uguns 30 sekundes.
- Pievieno Vidusjūras garšvielas - samaisa.
- Pievieno sāli, piparus, noņem no uguns, pievieno olas dzeltenumu - samaisa.
- Pasniedz ar rīvētu Parmas sieru, ķirštomātiem, svaigu baziliku.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!