Pasta Bolognese

Pasta Bolognese Foto: Pasta Bolognese

Sastāvdaļas

 ● 500 g jauktās maltās gaļas
 ● 2 ķiploka daiviņas
 ● 1 ēdamkarote olīveļļas
 ● 25 g sviesta
 ● 1 sīki sakapāts sīpols
 ● 1 sīki sagriezts burkāns
 ● 1 sīki sagriezts selerijas kāts 
 ● 300 ml piena 
 ● 200 ml sausā baltvīna vai sarkanvīna 
 ● 2 ēdamkarotes tomātu pastas 
 ● 2 bundžas konservētu veselu tomātu
 ● 2 tējkarotes Vidusjūras garšvielu
 ● 350 g plakanu makaronu 
 ● rīvēts Parmas siers

Pagatavošana

  1. Ķiplokus saspiež ķiploku spiedē.
  2. Katlā lej olīveļļu, pievieno sviestu, liek uz uguns, maisa ar koka lāpstiņu 1-2 minūtes, kamēr sviests ir izkusis.
  3. Pievieno sagrieztos dārzeņus un ķiplokus, maisot,cep 8-10 minūtes, kamēr tie kļūst mīksti, bet ne brūni.
  4. Pievieno malto gaļu, izmaisa tā, lai nebūtu kunkuļu.
  5. Cepot maisa 5 minūtes, kamēr gaļai parādās brūngana garoziņa.
  6. Pielej pienu, samaisa, mazliet palielina uguni, maisot, ļauj maltās gaļas masai paburbuļot - 10-15 minūtes.
  7. Visam pienam ir jāiesūcas gaļā.
  8. Pielej vīnu un rīkojas tieši tāpat, kā ar pienu.
  9. Pievieno tomātu pastu, konservētus tomātus, 1 glāzi ūdens, pieber garšvielas, 1/2 tējkarotes sāls, maltus melnos piparus.
  10. Palielina uguni, visu uzvāra, maisot, ar karoti saspiež tomātus.
  11. Tad samazina uguni uz minimumu, uzliek katlam vāku, atstāj mazu atveri, sutina stundu, jāmaisa, noņemot vāku, ik pēc 15 minūtēm.
  12. Nobeigumā mērcei jābūt biezai un spīdīgai.
  13. Uguni izslēdz, vāku uzliek blīvi un atstāj mērci ievilkties.
  14. Izvāra makaronus, pasniedz pārlietus ar mērci, pārkaisa ar rīvētu Parmas sieru.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes